Câmpulung. 6 februarie 2018
Un incendiu a izbucnit la Mânăstirea Nămăiești. Se pare că focul a cuprins o cameră a unei chilii. Mai multe echipaje de pompieri se deplasează către celebra mânăstirea de măicuțe. Incendiu a fost stins, fără mari daune materiale. Nu au existat răniți.

Mînăstirea Nămăiești este celebră în toată țara pentru icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului. Biserica, aflată la poalele unei stânci, era formată din două încăperi. Naosul este cioplit chiar în stâncă.
Documentele istorice in legatura cu satul Namaiesti si cu manastirea Namaiesti atesteaza anii 1503-1547 in hrisoavele domnitorilor Radu cel Mare si Mircea Ciobanul. Biserica manastirii este considerata monument istoric din secolul al XIV-lea. Date exacte in legatura cu intemeierea manastirii si a bisericii sapata in piatra nu se cunosc. Insa, legendele transmise oral, din mosi stramosi, in satul Namaiesti, pomenesc chiar de numele domnitorului Negru Voda.
Icoana făcătoare de minuni este considerata ca una dintre cele mai vechi icoane nu numai din tara ci si din intreaga crestinatate. Se presupune ca a fost zugravita de catre Sfantul Apostol si Evanghelist Luca. Se mai presupune ca biserica din grota, sapata in piatra, in stanca muntelui, unde a fost descoperita aceasta antica icoana, dateaza din timpul cand crestinismul se propovaduia in taina, in grote, din cauza persecutiilor, poate chiar din epoca primilor daci crestinati.