Un nou scandal la DNA. Dragnea: Dacă lucrurile se confirmă, Este dovadă clară de poliție politică

0
3023

București. 12 februarie 2018 Fostul deputat PSD Vlad Cosma a făcut plângere penală împotriva unor procurori de la DNA Ploiești pe care îi acuză de cercetare abuzivă, represiune nedreaptă și constituire a unui grup infracțional organizat. El a prezentat înregistrări și susține că procurorii l-au folosit ca să fabrice probe împotriva fostului premier Victor Ponta și a fostului deputat Sebastian Ghiță. În replică, DNA susține că Vlad Cosma a încercat să șantajeze procurorii ca să renunțe la acuzațiile împotriva lui și a tatălui său, Mircea Cosma.

Liviu Dragnea a declarat luni, după acuzațiile la adresa procurorului șef al DNA, Codruța Kovesi, că “dacă acestea se dovedesc adevărate, avem elemente clare de poliție politică în România”.”Nu cred că poate fi vorba doar despre abateri disciplinare (…), sunt elemente penale foarte serioase” a subliniat Liviu Dragnea.
Întrebat dacă vrea plecarea Codruței Kovesi de la conducerea DNA, președintele PSD a spus: Eu nu vreau plecat pe nimeni, fiecare să plece când îi vine sorocul. Aici nu se pune problema să plece cineva sau altcineva. Problema este mult mai gravă (…), aici nu mai este vorba despre cine este într-o anumită funcție, Este vorba de o practică urâtă periculoasă, nedemocratică de poliție politică, ce se întâmplă în România, a declarat Dragnea, la sediul central al PSD, întrebat despre stenogramele făcute publice de DNA în cazul Vlad Cosma, în care apărea că şeful PSD ar fi vrut ca Laura Codruţa Kovesi să fie schimbată de la conducerea instituţiei.
Nu o să rămână nelămurite aceste lucruri privind numirea d-nei Kovesi. Până la urmă nu a numit-o nimeni. Adică a apărut așa pur și simplu.. dar avem timp să discutăm despre asta, a mai adăugat Liviu Dragnea. Premierul Viorica Dăncilă i-a cerut ministrului Justiției să vină cât mai redepe din vizita în Japonia, declarând că stă în prerogativele ministrului să ia o decizie.

Fostul deputat PSD Vlad Cosma a prezentat înregistrări cu șeful DNA Ploiești Lucian Onea și fostul procuror Mircea Negulescu, zis Portocală. Cosma susține că, în 2015, procurorii au profitat că avea dosar penal și l-au folosit pentru a fabrica probe împtriva fostului premier Victor Ponta și a fostului deputat Sebastian Ghiță. Șefa DNA Laura Codruța Kovesi ar fi știut de acțiunile subordonaților săi.

Fostul deputat Sebastian Ghiță, fugit și aflat acum la Belgrad în procedură de extrădare, a comentat și el acuzațiile lui Vlad Cosma.

Și fostul premier Victor Ponta a comentat pe o rețea de socializare:

Victor Ponta, pe Facebook: “Sper doar că CSM să facă ceva pentru onoarea și prestigiul miilor de magistrați corecți care nu au nicio legătură cu aceste abuzuri îngrozitoare / și am încredere că judecătorii vor face dreptate”.

În replică, DNA atrage atenția că fostul deputat Vlad Cosma și tatăl acestuia, fostul președinte al Consiliului Județean Mircea Cosma, au termen pe 19 februarie la Înalta Curte în procesul în care au primit deja 5 ani și respectiv 8 ani de detenție. DNA susține că familia Cosma a încercat să șantajeze cu aceste înregistrări procurorii, să renunțe la o anchetă împotriva lor și să le dea un înscris care să îi ajute la Înalta Curte. DNA a prezentat și înregistrări, unele făcute vineri, pe 9 februarie.