București. 13 februarie 2018Femeile aflate în concediu de maternitate și bolnavii de cancer sunt noile victime ale „revoluției fiscale”.
Mii de femei care urmează să nască sau care au devenit de curând mame riscă să primească mai puțini bani ca urmare a trecerii contribuţiilor sociale de la angajator la angajat.
Este vorba despre ale persoane care nu au contractele de muncă individuale modificate cu acte adiţionale impuse de modificările fiscale şi înregistrate ca atare în sistemul Revisal. În această situație s-ar afla peste două milioane şi jumătate de angajaţi, printre care și femeile care urmează să nască în câteva săptămâni, și care, potrivit estimărilor, vor pierde aproximativ 20% din indemnizația pentru creșterea copilului.
Potrivit stiripesurse.ro, situația se referă exclusiv la persoanele salariate în cazul cărora angajatorul nu a făcut transferul, a păstrat acelaşi salariu brut, iar netul luat în mână a fost mai mic.
Și nu doar indemnizația pentru creșterea copilului ar putea scădea, ci și banii pe care viitoarele mame îi vor primi în concediul pre sau postnatal.
De scăderea veniturilor vor fi afectați și bolnavii de cancer, precum și celelalte persoane care se află în concediu medical, mai arată sursa citată.
Autorităţile discută marţi şi miercuri cu privire la eventualele scăderi ale indemnizaţiilor de creştere a copilului, ca urmare a transferului contribuţiilor sociale, a anunţat, marţi, Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor Publice, la Palatul Parlamentului.

LEAVE A REPLY