Pitești. 14 februarie 2018 Computerul tomograf a sosit la Spitalul de Pediatrie. Noul aparat nu va veni doar în sprijinul micilor pacienți, ci și al celor mari deoarece tomograful de la Spitalul Județean și cel de la Spitalul Militar erau folosite deseori și pentru cazurile de la Pediatrie. Cu propriul aparat de imagistică, medicii de la Spitalul de Pediatrie nu vor mai fi nevoiți să apeleze la colegii lor de la cele două unități amintite ceea ce va mai elibera activitatea la spitalele pentru adulți.

Computerul tomograf care tocmai a sosit la Pitești este unul performant. Contractul privind dotarea Spitalului de Pediatrie cu un astfel de echipament a fost semnat de Ministerul Sănătății în urmă cu o lună, judetul Arges urmând, de asemenea, să mai primesca si un RMN cu un sistem informatics PACS pentru Spitalul Judetean de Urgenta Pitesti.
Conform calendarului de instalare, în urmatoarele 45 de zile, pentru a asigura cele mai bune conditii de functionare, se vor efectua lucrari de amenajare a spatiului pentru instalarea echipamentului de imagistica si probe tehnologice specifice, solicitate de furnizor. Computerul tomograf care a intrat in dotarea Spitalului de Pediatrie Pitesti a fost achizitionat de Ministerul Sanatatii in cadrul Proiectului privind reforma sistemului sanitar – Imbunatatirea calitatii si eficientei sistemului sanitar, finantat prin Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare.