Proiect în școlile din Argeș: Naivitatea costă! Nu deveni o victimă a traficului de persoane

0
5073

Pitești. 20 februarie 2018. Centrul Regional Piteşti din cadrul Agenţiei Naţională împotriva Traficului de Persoane, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş şi Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Argeş, a iniţiat în luna februarie 2018, un proiect comun educaţional de prevenire a traficului de persoane, intitulat “Naivitatea costă! Nu deveni o victimă a traficului de persoane!”.
Obiectivul principal al prezentului proiect educaţional constă în implicarea elevilor în programe de prevenire a traficului de persoane, în scopul întăririi capacităţii de autoprotecţie la ameninţările acestui fenomen.
Scopul proiectului educaţional “Naivitatea costă! Nu deveni o victimă a traficului de persoane!” vizează prevenirea traficului de persoane la nivelul populaţiei şcolare şi a comunităţii locale, pentru realizarea unui mediu de siguranţă, fără riscuri, în municipiul Piteşti.
Activităţile se vor derula în 7 unităţi de învăţământ (4 licee şi 3 şcoli gimnaziale) de pe raza municipiului Piteşti, judeţul Argeş, în perioada februarie-iunie 2018.
În cadrul proiectului vor fi organizate următoarele activităţi :
-sesiuni de prevenire, privind problematica traficului de persoane şi pericolele asociate acestei infracţiuni în unităţile şcolare;
-sesiuni de instruire a consilierilor şcolari/cadre didactice din unităţile şcolare participante, cu privire la problematica traficului de persoane, de către personalul Centrului Regional Piteşti.

LEAVE A REPLY