București. 20 martie 2018 A murit cunoscutul om de radio și televiziune Andrei Gheorghe a murit la vârsta de 56 de ani. Poliţiştii din Ilfov au deschis un dosar de moarte suspectăt. Primele informații arată că a fost găsit fără suflare, în baie, iar medicii legişti au stabilit că ar fi murit în urma unui stop cardio-respirator cu aproape 12 ore înainte de a fi găsit. Un echipaj a intrat, luni seară, în casa acestuia din oraşul Voluntari, după ce un apel la 112 a semnalat că în locuinţă este o persoană decedată. Conform anchetatorilor, Andrei Gheorghe ar fi murit cu 12 ore înainte ca trupul său să fie găsit. Legiştii urmează să afle cauza decesului.
„Persoana respectivă a fost găsită de un îngrijitor. Având în vedere vârsta de 56 de ani şi decesul, colegii mei au deschis un dosar cu privire la faptul că ar fi o moarte suspectă. Ar fi avut nişte probleme de sănătate”, a declarat Ciprian Romanescu, purtător de cuvânt al IPJ Ilfov.

Andrei Gheorghe a fost activ ultima dată pe rețeaua de socializare Facebook la finalul lunii februarie. “Totul trece. In cazul de fata a trecut și ultima interdictie si după 30 de zile va spun iarăși, Salutare! M’am întors și sint același, cu aceleași ocupații.) voi continua sa trollez demnitari, medici, profesori, popi, îngeri, catedrale, antisemiți, homofobi, legionari, negaționiști și alte asemenea făpturi imbecile. Cu drag, ag” scris Andrei pe 19 februarie pe contul sau de Facebook.

Cumplită veste i-a şocat pe colegii şi prietenii lui Andrei Gheorghe, dar şi pe cei care l-au admirat şi urmărit de-a lungul anilor. Îndurerată, fosta soţie a transmis un mesaj azi-noapte. “Iubitul meu care nu mai eşti aici… rămâi doar în inimile noastre. O să spun despre tine că eşti extraordinar, că ai trăit extraordinar, ai iubit şi greşit şi făcut lucruri extraordinare. Aşa erai tu, extraordinar.. Aşa o să rămâi în memoria şi inimile noastre”, a fost mesajul transmis de aceasta.

Cunoscut pentru vocea sa inconfundabilă şi pentru părerile sale, de multe ori ieşite din tipare, Andrei Gheorghe şi-a început cariera la Constanţa. Emisiunea “Midnight Killer”, de la un post local de radio, a fost cea care i-a deschis drumul spre Bucureşti. De-a lungul a peste 30 de ani de carieră, Andrei Gheorghe a realizat şi numeroase emisiuni de televiziune, a scris articole, o carte, a jucat în filme ale unor regizori celebri şi în propriile creaţii cinematografice.

Născut în oraşul Lipeţk din Rusia, Andrei Gheorghe a fost printre cele mai sonore nume ale radioului și televiziunii din România. A cunoscutul succesul şi ca realizator de filme documentare, de scurt și lung metraj.

A absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine din cadrul Universităţii din București, iar în 1991 s-a angajat ca reporter special la Radio Constanța. Au urmat colaborări cu cele mai mari televiziuni şi posturi radio din România. În anii ’90 a fost realizatorul mai multor emisiuni la posturile Radio Sky Constanța şi Pro FM București. Au urmat numeroase emisiuni şi colaborări cu posturi naţionale de radio şi televiziune, timp în care a scris şi articole pentru “Academia Cațavencu” și ghidul “24-FUN”.

Andrei Gheorghe a fost scenarist, regizor, producător şi chiar actor în câteva producţii cinematografice. A avut un rol secundar în filmele “Amen” al lui Costa Gavras şi “Tinerețe fără tinerețe” al lui Francis Ford Coppola. De asemenea, a colaborat cu trupa Paraziții, pentru unul dintre albumele acesteia. În 2008, Andrei Gheorghe a realizat un scurt metraj numit “Dublă personalitate”, la care a fost și scenarist.

Consilier la Finanțe, legături cu droguri

La începutul anului 2010, Andrei Gheorghe a ocupat pentru câteva săptămâni funcţia de consilier al ministrului Finanţelor, Sebastian Vlădescu, fiind coordonator al Departamentului de Comunicare. A fost implicat în mai multe scandaluri, printre care unul legat de consumul de droguri.

În anul 2015 a fost din nou subiect de ştiri, după ce a mers să le ducă pizza procurorilor DNA, în semn de mulţumire pentru activitatea lor.