Pitești.22 martie 2018Şcolile vor fi închise vineri în Bucureşti, dar şi în judeţele Ilfov, Olt, Ialomiţa, Giurgiu şi Călăraşi. Decizia vine după ce, marţi, primarul Gabriela Firea a anunţat că şcolile din Bucureşti vor fi închise din cauza vremii. Meteorologii au emis avertizare de Cod Portocaliu de ninsoare abundenta, viscol si vizibilitate scazuta pentru judetele Caras-Severin, Mehedinti, Dolj, Olt, Arges, Dambovita, Teleorman, Giurgiu, Calarasi, Ialomita, Braila, Tulcea, Buzau, Prahova, Ilfov si pentru Bucuresti.
În Ilfov și București, în Olt, Ialomița și Călărași sau Giurgiu, cursurile au fost suspendate.
ANM a emis o nouă ALERTĂ METEO COD PORTOCALIU ce va intra în vigoare de joi seara şi va fi valabilă până vineri, la ora 15.00. Vor fi ninsori însemnate cantinativ, viscol şi ger în sudul Banatului și al Olteniei, în cea mai mare parte a Munteniei și a Dobrogei, potrivit meteorologilor. În paralel va fi în vigoare şi un cod galben de ninsori pentru Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, jumătatea de sud a Moldovei și zona Carpaților Meridionali și de Curbură.

Avertizarea COD PORTOCALIU de ninsoare abundentă, strat de zăpadă consistent, temporar viscol și vizibilitate scăzută intră în vigoare joi, la ora 23, şi este valabilă până vineri la ora 15.

În sudul Banatului și al Olteniei, în cea mai mare parte a Munteniei și a Dobrogei ninsorile vor fi abundente, iar vântul va avea intensificări cu viteze de 50…60 km/h și temporar 65…70 km/h, viscolind și local troienind zăpada și determinând diminuarea vizibilității.

Avertizarea COD GALBEN ninsori însemnate cantitativ, intensificări ale vântului, vreme deosebit de rece este valabil în intervalul 22 martie, ora 15 – 23 martie, ora 20.

În Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, jumătatea de sud a Moldovei și zona Carpaților Meridionali și de Curbură ninsorile vor fi în extindere dinspre sud-vest și în intensificare, se va depune strat nou de zăpadă, local consistent, iar temporar vântul va avea intensificări în medie cu 45…55 km/h, astfel că vor fi intervale de timp cu ninsoare viscolită și spulberată.

În sudul și în estul Dobrogei precipitațiile vor fi mixte și se va depune polei.

Vremea se va menține deosebit de rece până la sfârșitul săptămânii, cu precădere în jumătatea de sud-est, unde intensificările temporare ale vântului vor amplifica senzația de frig.

LEAVE A REPLY