Prahova. 1 parilie 2018.Un număr de 22 de turişti israelieni, printre care opt copii, implicaţi în accidentul care s-a produs, duminică după-amiază, în subteranul Salinei Slănic, au fost transportaţi la spital, ei suferind diverse traumatisme, inclusiv cranio-cerebrale, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova.
Toate cele 22 de persoane care au fost implicate în accidentul de la Salina Slănic, judeţul Prahova, au fost transportate la spital, cu diferite traumatisme. Toţi sunt cetăţeni din Israel, cel mai tânăr având 2 ani, iar cel mai vârstnic 72 de ani. Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), toate cele 22 de persoane implicate în accidentul de la Salina Slănic au fost transportate la spital pentru investigaţii suplimentare.
Potrivit sursei citate, grupul de turişti israelieni era mai mare, însă doar cei 22 au coborât în salină.
Un microbuz care transporta turişti către Mina Unirea din Salina Slănic s-a răsturnat, duminică după-amiază, pe traseul dintre suprafaţă şi mina turistică, 22 de persoane, printre care opt copii, implicate în eveniment, fiind evacuate din subteran.
Reprezentanţii ISU au precizat că microbuzul în cauză s-a răsturnat pe o parte.
Reprezentanţii Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SAJ) Prahova au precizat că pacienţii au suferit traumatisme craniene, de coloană, dar şi ale membrelor. Cel mai tânăr pacient are 2 ani, iar cel mai vârstnic are 72 de ani. Toţi sunt cetăţeni din Israel, iar opt dintre răniţi sunt copii, cel mai mare având 16 ani. Singurul care a scăpat fără răni este şoferul microbuzului. Autovehiculul s-a răsturnat pe o parte, în drum spre coborâre în Salina Slănic, la jumătatea distanţei dintre staţia de plecare şi cea de sosire. Deocamdată, nu au fost stabilite clar condiţiile în care s-a produs evenimentul rutier.
Iniţial, autorităţile au anunţat că un microbuz cu 19 turişti israelieni s-a răsturnat în Salina Slănic.AGERRES

LEAVE A REPLY