București. 3 aprilie 2018 Procurorii DNA au deschis un dosar penal cu privire la posibila preluare ilegală a postului Realitatea TV. Potrivit avocatei Mariana Ştefan, unul dintre patronii Realitatea TV, Maricel Păcuraru, a fost pus sub urmărire penală. Păcuraru ar fi refuzat să facă declaraţii în acest dosar.
Alături de Păcuraru, în dosar mai sunt vizate alte trei persoane, potrivit informaţiilor prezentate de jurnalistul Sorin Roşca Stănescu la Antena 3 şi confirmate de avocata lui Păcuraru.
Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu, în prezent în închisoare, a afirmat de mai multe ori că televiziunea Realitatea i-a fost “furată”.

Anunțul vine în contextul în care fostul patron al trustului Realitatea Media Sorin Ovidiu Vîntu îi acuza pe Elan Schwartzenberg și Cozmin Gușă de faptul că i-ar fi furat televiziune.

“În momentul în care statul român a pornit atacul asupra mea motivul principal al lui Băsescu a fost Realitatea. Îl deranja teribil Realitatea. Motivul partenerilor strategici era altul și îl vom discuta. Am încercat să protejez acest trust de presă apelând la niște oameni în care la momentul acela aveam încredere. Unul dintre ei a fost domnul Elan Schwartzenberg, care s-a dovedit în final a fi un escroc. Am trecut compania proprietară pe Realitatea printr-un contract de trustee la domnul Elan Schawartzenberg, contract de trustee este familiar termenul pentru telespectatori. Deci domnul Elan nu a deținut niciodată Realitatea, grupul Realitatea.

După eșecul cu domnul Elan, am încercat același cu om căruia credeam că îmi datorează din punct de valoare moral enorm, micul escroc Gușă. Gușă este un fel de peștișor, nu știu dacă știti ce înseamnă parazitul. În ocean se strecoară prin colții rechinului un fel de peștișori mici care ciugulesc din colții rechinului resturile. Ăsta este Gușă. Cu Voiculescu la început, cu Adrian Năstase, cu Băsescu, cu mine, acum îl ciugulește pe Vizer. Acest escroc a avut în proprietate printr-un contract de trustee grupul Realitatea. Ceea ce ați difuzat dumneavoastră este o gâlceavă între ei doi escroci: domnul Elan Schwartzenberg- măcar ăla e un escros simpatic- și domnul Gușă. Niciunul dintre ei nu a deținut trustul Realitatea.

Și-au trecut grupul de presă ca și o altă companie PetromService, o companie foarte valoaroasă, pe numele lor cu complicitatea unui jucător sindic, a altori judecători sindici, a unei doamne de la Registrul Comerțului și cu planul direct al SRI prin domnii Coldea și acum susținută această operațiune ilegală de către actualul SRI cu domnul Hellvig și așa mai departe”, a declarat SOV.

LEAVE A REPLY