București. 4 aprilie 2018 Bugetarii vor primi salariile înainte de Paște, a anunțat ieri Viorica Dăncilă. Premierul a fost însă infirmat de realitate. Profesorii sunt extrem de nemulțumiți pentru că nu se vor număra printre bugetarii care vor primi banii înainte de Paște. Nici pensionarii nu vor încasa pensiile acum, ci după Paște, oficialitățile spunând că ar fi fost un interval prea mare de timp până la următoarea pensie, din mai. În schimb, parlamentarii își vor primi indemnizațiile înainte de Paște.
Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a afirmat că vor primii banii înainte de Paște cei care au solicitat acest lucru. Teodorovici a subliniat că profesorii nu își vor primi banii pentru că ministerul a explicat că programul de recalculare nu a funcționat. Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, precizează că bugetarii din mai multe domenii nu vor primi salariile înainte de Paște, deoarece ministerele de care ei țin au decis să nu solicite acest lucru MFP. Declarațiile ministrului vin după ce Federaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret” a solicitat Guvernului să precizeze clar categoriile de bugetari care vor primi salariile înainte de Paşte, deoarece angajaţii din învăţământ nu vor beneficia de această facilitate.

Potrivit ordinului de ministru citat de News.ro, instituţiile pentru care vor fi virate salariile în 5 aprilie sunt: Curtea de Conturi, Consiliul Concurenţei, Secretariatul General al Guvernului, ministerele Finanţelor, Justiţiei, Tineretului, Mediului, Transporturilor, Sănătăţii, Comunicaţiilor, Economiei, Energiei, Turismului, Mediului de Afaceri, Apelor şi Pădurilor, pentru Relaţia cu Parlamentul, Consultării Publice şi pentru Românii de Pretutindeni.

Pe lista instituţiilor ai căror angajaţi vor primi salariile înainte de Paşti se mai află Ministerul Public, SRI, SPP, Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor, CNCD, Agerpres, Institutul Cultural Român, CSM, AEP, Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului, Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor, Academia Oamenilor de Ştiinţă, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei, Secretariatul de stat pentru recunoaşterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist, ANI, Consiliul de Monitorizare a Implementării Convenţiei, Autoritatea Naţională pentru Administrare şiu Reglementare în Comunicaţii.