Un nou atac în Paris, revendicat de ISIS

0
3079

Un bărbat înarmat cu un cuţit a atacat, la întâmplare, trecătorii aflaţi pe o stradă din centrul Parisului. Individul a rănit cinci oameni, iar unul dintre ei a murit. Agresorul a fost ucis de poliţişti.
Atacul a fost revendicat de gruparea teroristă Stat Islamic, care şi-a tot îndemnat susţinătorii să comită asemenea atentate de mică anvergură, însă cu impact major.
Ministrul francez de interne i-a lăudat pe poliţiştii care au intervenit, pentru “sângele lor rece”. Iar preşedintele Emmanuel Macron a dat asigurări că nu va ceda “niciun centimetru duşmanilor libertăţii”. Liderul de la Elysee a mai adăugat că Franța plăteşte ”încă o dată preţul sângelui”.
Filmul atacului
Atacul a avut loc, sâmbătă seară, în jurul orei locale 21.00, în cartierul Operei, din arondisment II, o zonă înţesată de baruri şi restaurante şi foarte aglomerată, mai ales în weekend.
Individul, înarmat cu un cuţit, a început să-i atace la întâmplare pe oamenii aflaţi pe stradă, în timp ce striga “Allah e mare”.
Un prim apel către poliție a fost făcut la ora locală 20:47. Mai puțin de nouă minute mai târziu, agresorul a fost împușcat mortal de oamenii legii. Un ofițer a folosit o armă cu electroşocuri pentru a imobiliza atacatorul, de origine cecenă, iar un al doilea poliţist l-a împuşcat mortal, potrivit unor surse din poliţie, citate de BFMTV.
În prezent, bilanțul victimelor indică un mort și patru răniți. Două dintre victime se află în stare gravă la spitalul Georges Pompidou din Paris. Ceilalţi doi sunt ușor răniți. Patru alte persoane au avut nevoie de consiliere psihologică, în urma incidentului.
La câteva ore după incident, gruparea teroristă Stat Islamic a revendicat atacul: “Autorul acestui atac cu cuţitul din Paris este un soldat al Stat Islamic, iar operaţiunea a fost desfăşurată ca represalii faţă de state ale coaliţiei internaţionale antijihadiste din Irak şi Siria”, a declarat o “sursă din cadrul serviciilor de securitate pentru Amaq, agenţia de presă a SI.
Sursa video: youtube
canal: euronews

LEAVE A REPLY