București. 1 august 2018 Dragoş şi Adrian Pavăl, cei doi antreprenori care controlează businessul de bricolaj Dedeman cu afaceri anuale de peste 1 mld. euro, au semnat aseară preluarea proiectului de birouri The Bridge, conform surselor din piaţă. Proiectul de birouri The Bridge, dezvoltat de Forte Partners, este evaluat la peste 150 de milioane de euro, scrie Ziarul financiar.

Fraţii Pavăl nu se află la prima negociere pe piaţa imobiliară, ei purtând discuţii cu mai multe companii. Cel mai aproape au fost să preia birourile israelienilor de la AFI, însă deal-ul a picat pe final din cauza unor neînţelegeri.

Proiectul The Bridge, care cuprinde trei faze şi va avea o suprafaţă de aproximativ 80.000 mp, va fi preluat de către grupul Dedeman. Prima faza a fost închiriată integral către chiriaşi precum BCR şi IBM, a doua fază se află în construcţie şi a fost preînchiriată către UPC, Schlumberger şi Medicover, iar faza a treia se află în stadiul de pregătire.
Grupul Dedeman, cu o cifră de afaceri în 2017 de peste 1,37 miliarde de euro, este deţinut de fraţii Dragoş şi Adrian Pavăl, cei mai puternici antreprenori români. Dedeman este cel mai mare angajator român, cu peste 10.000 de angajaţi, având cea mai întinsă reţea de comerţ cu amănuntul, ce cuprinde 48 de magazine de bricolaj, două centre logistice şi parc auto propriu. Recent, Grupul Dedeman a preluat o participaţie de peste 50% din producătorul de cărămizi Cemacon din Cluj-Napoca. Tranzacţia a inclus companiile Cemacon SA şi Cemacon Real Estate.

Forte Partners, fondat în 2014, este unul dintre cei mai importanţi dezvoltatori imobiliari de pe piaţă. Compania a dezvoltat până în prezent un portofoliu de proiecte în valoare de peste 300 de milioane de euro, atât în sectorul de birouri, cât şi în cel rezidenţial.

LEAVE A REPLY