București. 11 august 2018 Zeci de mii de oameni au cerut demisia Guvernului pentru a doua zi consecutiv. Protestul s-a desfăşurat paşnic, fiind ridicate de către jandarmi doar trei persoane – un bărbat care a tras de gardurile jandarmilor când aceştia voiau sa delimiteze spaţiul manifestaţiei, în jurul după-amiezii, un tânăr asupra căruia a fost găsit un cuţit şi un alt bărbat care a forţat dispozitivul forţelor de ordine.
Zeci de mii de persoane au participat, sâmbătă seară, la mitingul antiguvernamental din Piaţa Victoriei. Oamenii s-au adunat în faţa sediului Guvernului şi pe străzile laterale, au aprins de mai multe ori lanternele telefoanelor mobile, au strigat mesaje anti-PSD și antiguvernamentale.

De asemenea, pe faţada Palatului Victoria au fost proiectate mesaje prin care se cerea demisia Guvernului.

Protestul a fost unul pașnic.

În jurul orei 22.30, mai multe grupuri de persoane au început să se retragă din Piaţă.
Oamenii au început să plece, dar sunt în continuare zeci de mii în Piața Victoriei. Lucrurile stau cu totul altfel decât în seara trecută, în această seară nu sunt violențe. S-au strigat mesaje anti-PSD și anti guvernul Viorica Dăncilă. Jurnalistul Adelin Petrișor a transmis din mijlocul protestatarilor în direct pentru Ediția Specială de la TVR1.

LEAVE A REPLY