Italia. 21 august 2018.Un bărbat suspectat de terorism a fost reţinut în această dimineaţă. Procurorii DIICOT şi forţele speciale au făcut mai multe percheziţii. Se bănuieşte că începnd din 2017, acesta ar fi propagat mai multe ale organizaţiilor teroriste. Un cetăţean român şi doi marocani suspectaţi de legături cu organizaţii teroriste islamiste sunt cercetaţi în nordul Italiei pentru trafic de droguri şi posibile legături cu grupuri teroriste islamiste, informează presa italiană.

Cei trei indivizi se deplasau cu un vehicul prin orăşelul italian Montecatini Terme, situat în apropiere de Florenţa. Şoferul a refuzat să oprească la un control de rutină al poliţiei. Maşina a fost abandonată după câteva sute de metri, iar cei trei indivizi au fugit pe jos. Autorităţile italiene au reuşit să îi reţină după câteva ore. Suspecţii sunt doi marocani şi un român cu vârste cuprinse între 25 şi 29 de ani, rezidenţi în Italia, informează publicaţia Firenze Post.
În vehiculul abandonat au fost găsite droguri, telefoane mobile, o carte despre Osama Ben Laden, fostul lider al reţelei teroriste Al-Qaida, şi un exemplar al Coranului.
Investigaţia a fost preluată de Divizia Investigaţii Generale şi Operaţiuni Speciale (DIGOS).