Imagini uluitoare cu robotul militar făcut public de Kalașnicov

0
468

Rusia. 22 august 2018

Producătorul de arme Kalașnikov a expus un concept de robot militar la care americanii au reacționat imediat spunând că seamănă cu un personaj de film și că arată ca o statuie, neavând părți prin care să se miște.

Prototipul înalt de 4 metri și cu o greutate de 4,5 tone s-a numărat printre cele câteva sisteme militare robotizate, expuse la forumul de tehnologie militară ARMY-2018, organizat în Moscova, relatează Moscow Times.

Potrivit presei ruse robotul numit Igoryok este creat pentru misiune de luptă și inginerie. După apariția primelor imagini pe social media, robotul a fost comparat cu personaje din filme ca “Robocop” și “Pacific Rim”. Unele site-uri internaționale de știri l-au comparat cu personaje ca cele din jocul video “Metal Gear” sau din seria “Alien”. Site-ul de tehnologie Gizmodo a scris că robotul rușilor arată mai mult ca o statuie pentru că nu are părți prin care să se miște.
ompania Kalașnikov a refuzat să precizeze funcționalitatea și caracteristicile robotului spunând că încă este finalizat și nici nu a confirmat cum se numește acesta.

În cadrul forumului, producătorul de arme Kalașnikov a dezvăluit și un prototip al unei puști de asalt cu un tip de gloanțe (7.62x51mm) folosite în prezent de trupele NATO. Noua mitralieră AK-308 conține componente din alte două modele anterioare: AK-103 și AK-12, potrivit TASS.