București. 12 septembrie 2018. Ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici a reluat luni ideea eliminării supraaccizei la carburanţi, spunând că există discuţii şi că ia în calcul să propună acest lucru până la finalul acestui an. Întrebat unde au mers banii din această taxă, el a spus că s-au făcut „drumuri, şcoli, grădinţe”.
Eugen Teodorovici a anunţat că ia în calcul să propună, până la sfârşitul acesui an, renunţarea la supraaacciza aplicată carburanţilor în România. „Vom face o analiză şi vedem exact care este… O analiză de oportunitate. (…) Eu sunt tentat să propun o astfel de chestiune (de a se renunţa la supraacciza pentru carburanţi, n.r.)”, a spus Teodorovici, luni seară, într-o emisiune la TVR. El a afirmat că „există discuţii” şi că ia în calcul să propună acest lucru până la finalul acestui an. Întrebat ce anume s-a făcut din banii care au intrat suplimentar în buget din aplicarea supraaccizei la carburanţi, ministrul Finanţelor a spus că s-au făcut „drumuri, şcoli, grădinţe”, fără a putea da un exemplu concret de mare proiect.
Teodorovici a venit cu această idee prima dată în luna iulie, când a spus că orice român normal la cap ar trebui să aibă pe agenda sa o măsură precum scoaterea accizei la carburant şi că are în vedere o astfel de măsură. „Orice român normal la cap, cu atât mai mult un ministru de Finanţe, trebuie să aibă pe agenda sa această posibilă măsură (de a se renunţa la supraacciza la carburanţi, n.r.) în vedere. Nu sunt adeptul unor taxe, impozite. Am zis mereu că trebuie să reducem numărul acestora, cunatumul lor”, a afirmat atunci Teodorovici.