Cornel Constantin Ionică, primarul Piteștiului, rămâne cu decizia de incompatibilitate. Înalta Curte de Casație și Justiție a dat astăzi o decizie definitivă și irevocabilă prin care respinge contestația depusă de primarul Piteștiului. Astfel, Ionică a pierdut definitiv procesul cu Agenția Națională de Integritate pentru incompatibilitate cu funcția și conflictului de interese. În martie 2016, Cornel Ionică a fost declarat in conflict de interese de către ANI, din cauza faptului că, în perioada în care era viceprimar, a participat la adoptarea și a contribuit la validarea unor acte administrative încheiate între instituții din subordinea Primăriei Pitești și firmele ginerilor săi.

„ Respingere recurs – Nefondat Detalii soluţie: decizia nr. 3051/28.09.2018 Respinge recursul declarat de Ionica Constantin Cornel împotriva sentinţei nr.199/F-Cont din 18 octombrie 2016 pronunţată de Curtea de Apel Piteşti-Secţia a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 28 septembrie 2018.” – se arată în decizia magistraților Înaltei Curți.

Cornel Ionică a precizat pentru Sursa Ta că urmează să găsească o cale de atac asupra procedurii. „Voi vedea ce căi de atac mai există. Am consultat avocații și pot urma calea de atac la Tribunal asupra procedurii, existând posibilitatea solicitării de repunere pe rol.”, a afirmat Ionică, care a subliniat că sentința nu îi pune în pericol deocamdată poziția. Pe de altă parte, prefectul Emilian Dragnea trebuie să aștepte de la ANI transmiterea deciziei și, în funcție de ce se stipulează în lege, ar putea fi obligat să emită ordinul de încetare a mandatului.

În ceea ce privește situația administrativă, Cornel Ionică a precizat că în momentul de față această sentință nu îi afectează în niciun fel poziția.