Budapesta. 15 octombrie 2018 Oamenii străzii trebuie să meargă în adăposturi. Şi cei care nu se conformează riscă să ajungă în spatele gratiilor.
Poliţiştii din Ungaria le vor transmite oamenilor străzii că este ilegal să doarmă în spaţiul public şi îi vor îndruma spre un adăpost. Cei care vor ignora patru avertismente în decurs de trei luni vor fi reţinuţi şi vor ajunge în faţa unui judecător care îi poate condamna la muncă în folosul comunităţii. Cei care refuză vor ajunge la închisoare.
Asociaţiile umanitare spun că amendamentul adus constituţiei nu este o soluţie bună, întrucât adăposturile nu oferă consilierea psihologică de care cei mai mulţi dintre oamenii fără adăpost au nevoie disperată.
În plus, spun activiştii, ar fi nevoie de mai multe acţiuni de prevenţie, dar şi de soluţii pentru ca oamenii străzii să fie ajutaţi să-şi găsească un loc de muncă şi o casă.

Guvernul de la Budapesta a alocat 32 de milioane de dolari pentru proiecte care să vină în ajutorul oamenilor fără adăpost şi nevoiaşilor.

LEAVE A REPLY