București. 1 noiembrie 2018 Radio România împlineşte, astăzi, 90 de ani, aproape un secol de istorie a românilor, timp în care radioul a ştiut să fie cel mai eficient şi credibil mijloc de informare a publicului şi să promoveze identitatea naţională, într-o lume a diversităţii. Societatea Română de Radiodifuziune a pregătit pentru astăzi o serie de evenimente speciale.

Între orele 10:00 şi 12:00, toate cele 15 posturi ale Radio România au fost conectate la emisia Radio România Actualităţi, pentru o ediţie comună la care au contribuit în egală măsură. Ca premieră naţonală, la ora 12:15, la Radio România Actualităţi a fost difuzat episodul I al primului sitcom despre înfiinţarea radioului românesc şi a teatrului naţional radiofonic.
Tot la orele prânzului, pe Aeroportul Henri Coandă a avut loc un concert de muzică populară, organizat de Radio România.
Pentru diseară este programat un concert de gală.
Evenimentul are loc de la ora 19:00, la Sala Radio.
Radio România Actualități este unicul post din România cu acoperire națională de peste 99% din teritoriul țării. Emite 24 de ore din 24, 7 zile din 7 și are cea mai extinsă rețea de corespondenți din țară și din străinătate, precum și trimiși speciali în zonele de conflict.
Radio România Actuaități este și un post de Cartea Recordurilor, după ce cunoscutul comentator sportiv Ilie Dobre a intrat pentru a 11-a oara in Cartea Recordurilor, stabilind un nou record mondial. World Record Academy (Academia Recordurilor Mondiale), cea mai mare si mai prestigioasă organizatie din lume care certifica recordurile mondiale l-a desemnat, pentru a 2-a oara, in ziua de 20 iulie 2017, “Cel mai de succes comentator sportive de radio din lume”.
Comentatorul Ilie Dobre este primul roman care a stabilit 10 recorduri mondiale omologate de World Record Academy, care i-a acordat si un premiu “Omul Anului in Media” (2014)”. Printre recordurile mondiale se numara cele de: 35 secunde si 6 zecimi;
31 secunde si 27 secunde, in transmisiunea unui gol in direct, fara respiratie; 52 de secunde si 3 zecimi in transmisiunea unui gol in direct, fara respiratie , in studio; 1 minut si 8 secunde, cu o singura respiratie, si 42 de secunde cu respiratie.