Ministrul Justiției a anunțat, înainte de Crăciun, că pe 27 decembrie va trimite presedintelui României documentele de revocare a procurorului general al României, acesta fiind următorul pas in demiterea lui Augustin Lazăr.

De asemenea, ministrul a anunțat că va transmite șefului statului propunerea de șef al DNA, in persoana Adinei Florea, procurorul respins initial de Klaus Iohannis pentru aceasta functie.

Referitor la revocarea lui Augustin Lazăr, pe rolul instantei se afla, in prezent, cererea procurorului general de suspendare a raportului in baza caruia s-a demarat procedura. Procesul este intr-un impas, ICCJ fiind chemata sa decida ce instanta este competenta sa judece cauza.

“Pe 27 trimit la președintele Republicii, finalizez procedura de revocare a lui, după cum trimit și pentru ceilalți cinci pe care i-a respins pe nelegalitate, că nu au avut adeverința de la CNSAS, când la scurt timp, chiar CNSAS spune nu era nevoie, CSM spune că nu era nevoie și nici nu era obligația mea, era a CSM-ului. Deci, revin cu celelalte cinci propuneri”, a declarat Tudorel Toader.