Administraţia Naţională de Meteorologie a publicat prognoza pentru intervalul 3-13 ianuarie 2019, meteorologii anunţând cum va fi vremea în primele zile din ianuarie și de Bobotează.

Potrivit meteorologilor ANM, săptămâna aceasta vremea va fi rece, urmând ca începând de pe data de 8 ianuarie, temperaturile să mai crească.

Prognoza meteo 3-13 ianuarie 2019 în Muntenia

Valori de temperatură cu până la aproximativ 6 grade mai scăzute vor fi între 3 și 7 ianuarie, apoi se va încălzi ușor și treptat, astfel că media maximelor va putea atinge 1…2 grade, iar cea a minimelor -6…-5 grade.

Din data de 3 ianuarie va crește probabilitatea ca trecător să apară precipitații slabe predominant sub formă de ninsoare.

Prognoza meteo 3-13 ianuarie 2019 în Oltenia

În intervalul 3-7 ianuarie, vremea se va răci și vor fi temperaturi maxime ce se vor situa în medie între -2 și 1 grad și minime între -9 și -4 grade. Din 8 ianuarie se va încălzi ușor și treptat, cu 3…4 grade.

Probabilitatea de precipitații predominant sub formă de ninsoare, trecătoare slabe cantitativ și în general pe arii restrânse, va fi mai ridicată din data de 3 ianuarie.

Prognoza meteo 3-13 ianuarie 2019 la munte

Media temperaturilor maxime va avea variații între -5 grade în primele zile de prognoză și -12 grade în jurul datei de 4 ianuarie, iar a celor minime între -8 grade la început și -17…-16 grade în cele mai reci nopți (4, 5 ianuarie).

Temporar vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare în fiecare zi, pe arii mai extinse și în general moderate cantitativ în noaptea de 1 spre 2 ianuarie, potrivit ANM