Este oficial. Papa va veni în România pe 31 mai, la invitația președintelui și premierului țării. În cadrul vizitei, Suveranul Pontif va avea o întrevedere și cu Patriarhul Daniel.

Papa Francisc va veni în România, în luna mai a acestui an, la 20 de ani după precedenta vizită a unui Suveran Pontif – Ioan Paul al II-lea la București.

Anunțul oficial a fost făcut de Vatican și de Administrația Prezidențială.

Sala de Presă a Sf. Scaun a anunțat astăzi că papa Francisc efectuează o călătorie apostolică în România în zilele 31 mai – 2 iunie 2019 (vineri, sâmbătă și duminică) cu etape la București, Iași, Șumuleu-Ciuc și Blaj. Vizita Sfântului Părinte are loc la invitațiile primite din partea Președinției, Guvernului și a Conferinței episcopilor din România. Anunțul a fost difuzat vineri de directorul interimar al Sălii de Presă, dr. Alessandro Gisotti. Programul detaliat al călătoriei de trei zile, cu întâlnirile oficiale și programul liturgic, va fi publicat la timpul potrivit, se arată în comunicatul Vaticanului.

Conform datelor oficiale ale Bisericii Catolice, în România sunt 969.118 credincioși, 649 de preoți, și 925 de preoți diecezani. Biserica Catolică este reprezentată în România prin două ramuri: Biserica Romano-Catolică și Biserica Greco-Catolică.

Pe 7 mai 1999, Papa Ioan Paul al II-lea ajungea la Bucureşti. Momentul a avut o deosebită însemnătate istorică, fiind pentru prima dată de la Marea Schismă din 1054 când un papă a vizitat o ţară preponderent ortodoxă, scrie descopera.ro.

”Vin pe pământul vostru ca pelerin al păcii, al fraternităţii şi al înţelegerii în sânul naţiunilor, între popoare şi între discipolii lui Cristos. Pe parcursul diferitelor etape ale vizitei mele, voi întâlni diversele comunităţi ecleziale, ca şi poporul român. Mulţumesc din inimă Beatitudinii Sale Teoctist Patriarhul României, pentru cuvintele de un venit. Întâlnirea noastră şi momentele de rugăciune pe care le vom împărtăşi sunt dovezi elocvente de fraternitate evanghelică. Pe linia ultimului Conciliu şi în perspectiva marelui Jubileu, gesturile sunt cele care marchează în mod semnificativ drumul unităţii creştinilor. Doresc ca păstorii şi credincioşii să facă, la rândul lor, gesturi concrete de dialog şi de primire reciprocă, ce vor demonstra că iubirea fraternă în Cristos nu e o vorbă în zadar ci o componentă a vieţii creştine şi a Bisericii”, a spus Papa Ioan Paul al II-lea într-un discurs susţinut la Palatul Cotroceni.