Primul deces cauzat de gripă confirmat în Argeș

0
535

Un bărbat în vârstă de 40 de ani din judeţul Argeş a murit din cauza gripei, astfel numărul deceselor înregistrate la nivel naţional ajungând la 35.
Potrivit unui comunicat transmis, vineri, de DSP Argeş, a fost confirmat primul deces din judeţ cauzat de gripă. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 40 de ani din Mărăcineni, care prezenta comorbidităţi şi avea condiţii medicale preexistente.
Bărbatul, care nu fusese vaccinat împotriva gripei, a murit pe 21 ianuarie, Secția ATI. Rezultatele analizelor au confirmat suspiciunea că pe lângă sindrom mielodisplazic, bolnavul suferea și de gripă. La spital, pacientul ajunsese cu grave probleme respiratorii. Sindromul mielodisplazic (SMD) se refera la un grup de afecțiuni ale măduvei osoase sau ale celulelor stem hematopoietice (care se află la originea celulelor sangvine). Mielodisplazia se caracterizează prin producerea insuficientă a unuia sau mai multor tipuri de celule sagvine, din cauza unei disfuncții a măduvei osoase.
În judeţul Argeş au fost confirmate, în total, de la debutul sezonului, 46 de cazuri de gripă. În acest moment, la spitalul Județean, la Secția ATI, se mai află un bolnav suspect de gripă și un altul în cazul căruia diagnosticul a fost confirmat.