Guvernul și ministrul Agriculturii, Petre Daea, vor să reînvie magazinele de stat românești, unde produsele din România să fie comercializate la prețuri corecte și calitatea să fie una de excepție.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea a declarat că odată cu înființarea Casei de Comerț Agroalimentar Unirea crește consumul de produse fabricate în România.

În acest sens Casa de Comerț Agroalimentar Unirea își propune să crească consumul de produse fabricate în România și să creeze o rețea națională de magazine care să concureze cu hipermarketurile și supermaketurile din afara țării.

Ministerul spune că rolul entității este de a valorifica produselor agroalimentare, precum şi de a crea unele strategii de dezvoltare şi susţinere a domeniului agroalimentar. În prezent, se organizează activitatea propriu-zisă a instituției, atât din punct de vedere economic, tehnic, cât şi de personal.

Se pare că pentru acest lucru Guvernul își propune realizarea unor investiții de 100 de milioane de euro prin intermediul Unirea.