Kovesi, pusă sub acuzare în dosarul abuzurilor de la DNA Ploiești

0
6188

De patru ore, fosta șefă a DNA răspunde întrebărilor procurorilor Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție. Laura Codruța Kovesi este audiată în aceste momente în dosarul referitor la aducerea în țară a fostului director al FNI, Nicolae Popa. În același timp, magistrații Curții de Apel Ploiești au admis contestația lui Sebastian Ghiță și au anulat ultimul mandat de arestare pe numele omului de afaceri, aflat în prezent în Serbia.

Fosta șefă DNA a fost pusă sub urmărire penală și într-un al doilea dosar, cel privitor la procurorii secției de elită a DNA, Lucian Onea și Mircea Negulescu. Fosta şefă a DNA este suspectă de complicitate la represiune nedreaptă, sub forma participaţiei improprii, şi grup infracţional organizat, în dosarul în care sunt urmăriţi penal şi foştii procurori DNA Lucian Onea şi Mircea Negulescu.

Laura Codruţa Kovesi a ieşit de la audieri. Ea a spus că nu a a văzut învinuirile în detaliu nici măcar în primul dosar şi a primit un proces-verbal care nu este semnat de procuror ul de caz, Adina Florea.

“Am făcut cerere de consultare a dosarului, am primit termen 8-14 martie. Azi nu am purtut da declaraţii pentru că nu am avut acces la dosar. Am fost anunţată între timp că trebuie să rămân în birou. Au intrat 9 sau 10 avocaţi şi mi-au spus că sunt învinuită în alt dosar. Nu am avut posibilitatea să consult dosarul, am spus că nu am avocat. Am fost citată neprocedural. Procurorul a spus că nu o interesează, că mă citează când vrea ea”

„Mi-a adus la cunoştinţă o învinuire pe care nu pot să o citez, pentru că mi-a fost citită o singură dată.”

“Categoric nu e o incidenţă, e o etapă în această campanie de hărţuire care durează de 2 ani. Stăteam într-un birou şi poliţiştii se plimbau şi îmi citeau documente”

“Toată această campanie are legătură cu candidatura mea. Exact azi am fost citită, nu ştiu încă dacă sunt suspectă oficial”.

“Niciodată nu am discutat cu Sebastian Ghiţă despre extrădare. Aceste acuzaţii sunt fabulaţii”

“Am reținut că aș fi condus un grup organizat format din procurori din DNA”

“Am fost împiedicată să dau declaraţii”

“Toţi magistraţii care au avut poziţii publice împotriva modificării Legilor Justiţiei au fost verificaţi de Inspecţia Judiciară.”