Care sunt avantajele uleiurilor esențiale?

Care sunt avantajele uleiurilor esențiale

Natura este cea mai bogată și plină de virtuți. Pentru a profita din plin de toate beneficiile sale, uleiurile esențiale sunt cele mai eficiente. Veritabile concentrate de agenți activi, sunt benefice pentru sănătate, au grijă de frumusețea noastră sau de starea noastră de bine. Utilizate de mii și mii de ani, uleiurile esențiale sunt uleiuri miraculoase și merită să aibă un loc bine definit în viața ta de zi cu zi. De ce uleiurile esențiale sunt eficiente? Obținute prin distilarea cu vapori de apă, uleiurile esențiale sunt esențe disitilate de…

Alergia la acarienii de praf, mituri și realitate

Alergia la acarieni - mituri si realitate

E greu de crezut că niște organisme microscopice, inofensive pentru majoritatea oamenilor, pot să afecteze atât de tare viața celor predispuși la alergii. Reprize de strănut, nas înfundat, ochi roșii și înlăcrimați, tuse seacă, sunt numai câteva simptome ale alergiei la acarieni. Petrecem o mare parte din zi în interior și mai ales în pat, acolo unde trăiesc milioane de acarieni. În ultimii ani, numărul persoanelor alergice la acarieni a crescut mult și continuă să crească. Faptul că stăm mai mult timp în spații închise, că nu aerisim încăperile sau…

Avantajele pe care le ai dacă faci Teste Rapide Antigen

Avantajele pe care le ai dacă faci Teste Rapide Antigen

Testarea pentru a observa prezenţa infectării este foarte răspândită ca metodă de a te proteja şi de a avea grijă de cei apropiaţi. Testarea este cerută pentru orice gen de întâlniri cu multiple persoane sau pentru diverse călătorii, ori evenimente. Este important să faci Teste Rapide Antigen de oricâte ori este necesar. Poţi să optezi pentru a le face într-un laborator sau în instituţii de profil pentru un rezultat oficial, atunci când este cerut de către autorităţi pentru respectarea măsurilor luate pentru protecţia populaţiei în situaţii de alertă sau de…

Strategia campaniei de vaccinare se va schimba

Strategia campaniei de vaccinare se va schimba Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță, spune că strategia imunizării „va fi puțin schimbată”, în sensul în care autoritățile se vor concentra mai mult pe vaccinarea persoanelor vulnerabile la Covid-19, dar și a copiilor. Medicul spune că de asemenea important este accesul rapid la antivirale precum și la tratamentul adecvat. „Strategia de aici înainte va fi puțin schimbată, în sensul în care ne interesează foarte mult să avem o rată suficient de bună de vaccinare la persoanele vulnerabile, să avem acces…

Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeş Timişoara are un aparat unic în vestul ţării

Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeş Timişoara are un nou sistem complex de testare funcţională pulmonară, unic în vestul României. Dispozitivul permite realizarea mai multor investigaţii necesare stabilirii unui diagnostic complet şi exact, se arată pe pagina de Facebook a unităţii medicale. Permite, în primul rând, măsurarea cantităţii de oxigen din aerul inspirat, condus din plămâni în sânge. „Practic, vorbim un analizator multigaz care măsoară ceea ce se numeşte difuziunea alveolo-capilară. Testarea este una nedureroasă, neinvazivă şi se realizează într-o cabină specială ce are pereţi de sticlă.…

S-ar putea să începem să facem primii pași către normalitate, dacă nu vor apărea tulpini mai severe de Covid-19

Epidemiologul Adriana Pistol se ferește să spună că se va termina pandemia odată cu actualul val generat de tulpina Omicron, însă crede că am putea face primii pași spre normalitate, dacă nu vor apărea tulpini mai severe și dacă vom continua să ne vaccinăm și să respectăm măsurile recomandate. Secretarul de stat în Ministerul Sănătății a declarat sâmbătă la Digi24 că este posibil ca în perioada următoare autoritățile să abordeze în mod diferit anumite sfaturi și restricții tocmai din această perspectivă. „Eu am fost întotdeauna mai precaută în a mă…

Valeriu Gheorghiță crede că se va renunța la majoritatea restricțiilor

Valeriu Gheorghiță renunta la restrictii

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, consideră că vom ajunge într-o fază endemică de evoluţie a bolii şi crede că se va renunţa la majoritatea restricţiilor, iar din acel momentul fiecare va fi responsabil pentru sănătatea lui şi a celor cu care se întâlneşte. “Vom ajunge într-o fază endemică de evoluţie a bolii. Este foarte probabil să se întâmple acest lucru pentru că toate estimările ne arată că, în această perioadă, probabil, că mai mult de jumătate din populaţia lumii va trece prin infecţia cu Sars-COV-2, ori coroborat cu…