De ce să treci la folosirea de cosmetice naturale și organice?

De ce să treci la folosirea de cosmetice naturale și organice

În timp ce „frumusețea” este încă termenul principal care ne vine în minte atunci când ne gândim la produsele cosmetice, un număr tot mai mare de consumatori se așteaptă să găsească calități „durabile”, „prietenoase cu mediul” și „etice” în produsele cosmetice pe care le achiziționează. Cosmeticele naturale și organice reprezintă într-un mod autentic aceste calități, deoarece fac parte din valorile lor de bază și din angajamentul lor nu numai față de bunăstarea umană, ci și față de protecția mediului și a biodiversității.

Îngrijire naturală și organică pentru corpul tău

Cosmeticele convenționale conțin frecvent un procent ridicat de ingrediente pe bază de petrol și pot include substanțe precum ftalați, oxibenzonă sau parabeni. Deși este reglementată pentru utilizarea în siguranță în produse cosmetice, utilizarea ingredientelor pe bază de petrol este în contradicție cu conceptul de cosmetică cu adevărat naturală și organică, a cărei compoziție ar trebui să fie formată predominant din minerale, extracte naturale și organice de plante, produse din microorganisme sau substanțe derivate din aceste surse. Proprietățile acestor amestecuri complexe, cum ar fi cele din extracte de plante și uleiuri, ajută în mod natural la protejarea, hrănirea și hidratarea pielii. În plus, faptul că ingredientele durabile, organice și biodegradabile se găsesc în cosmeticele naturale și organice ajută și la liniștirea consumatorilor cu privire la autenticitatea, originea și calitatea acestor produse.

Cum să identifici produsele cosmetice „naturale” sau „organice”?

În timp ce multe produse cosmetice pretind că sunt „naturale” sau „organice”, nu toate oferă garanții verificabile ale acestor calități. Verificarea ingredientelor de pe ambalaj poate ajuta consumatorii să evalueze gradul de acuratețe al unor astfel de afirmații. Alege produse calitative, cum sunt cele pe care le găsești pe Bioveg și ai astfel garanția folosirii unor produse naturale.

O abordare mai durabilă și mai ecologică

Multe ingrediente pe bază de petrol utilizate frecvent în cosmeticele convenționale necesită exploatare extinsă, cum este cazul petrolului, aluminiului sau plumbului, care pune în pericol solurile și reprezintă o amenințare pentru habitatele faunei sălbatice. Spre deosebire de substanțele petrochimice, cele naturale și organice provin în mare parte din cultivarea plantelor și florilor, ale căror extracte sunt folosite în formularea cosmetică. Utilizarea unei game variate de materii prime naturale și organice necesită protejarea biodiversității habitatelor sălbatice și păstrarea unei producții durabile a diferitelor specii de plante și flori.

Mult mai mult decât cosmetice: dimensiunea etică și socială

Brandurile de frumusețe naturală și organică sunt adesea întreprinderi mici și mijlocii a căror producție se desfășoară în mare parte la nivel local, regional sau național. O producție locală poate contribui la lanțuri de aprovizionare mai durabile și potențial mai scurte, precum și la o imagine mai personală și mai autentică a mărcii. În ceea ce privește aprovizionarea cu ingrediente, parteneriatele dintre mărcile de frumusețe naturală și organică și comunitățile agricole locale din țările în curs de dezvoltare sunt foarte frecvente. Prin colaborări de aprovizionare etică, aceste mărci susțin dezvoltarea socială și economică a acestor comunități, asigurând în același timp că aprovizionarea cu resurse naturale din anumite plante și flori se face într-o manieră etică și durabilă.

Alte stiri

Leave a Comment

− 3 = 1