Căderile la bursă au dus la pierderi de miliarde de dolari pentru cei mai bogați oameni din lume

Lovitură uriașă la început de an pentru cei mai bogați oameni ai lumii. Elon Musk, Jeff Bezos, Mark Zuckerberg, dar și alți miliardari au pierdut în această săptămână, împreună, 85 de miliarde de dolari, după căderile de la bursă. Piețele bursiere au scăzut în primele săptămâni din 2022 din cauza temerilor legate de creșterea ratelor dobânzilor și a inflației.

Toți cei cinci miliardari au înregistrat pierderi ale acțiunile lor tehnologice. Dar  aceste pierderi reprezintă doar o fracțiune din averea lor uriașă. Cel mai bogat om din lume, Elon Musk, a înregistrat cea mai mare pierdere, de aproximativ 27 de miliarde de dolari, potrivit indicelui miliardarilor Bloomberg.

De asemenea, averea sa a scăzut cu aproape 100 de miliarde de dolari, față de ​​noiembrie 2021, când averea netă a lui Musk atinsese vârful de 335 de miliarde de dolari, potrivit Business Insider. 

 

Bezos și Gates sunt mai săraci cu câteva miliarde

Fondatorul Amazon Jeff Bezos, a pierdut și el aproximativ 25 de miliarde de dolari în 2022.

După căderile bursiere, și cofondatorul Microsoft, Bill Gates, a înregistrat o pierdere de 9,5 miliarde de dolari, de la 1 ianuarie, în timp ce averea netă a cofondatorului Google, Larry Page, a scăzut cu 12 miliarde de dolari.

Pe lista perdanților se mai află și Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, care a pierdut 12 miliarde de dolari în acest an, subliniază  Business Insider.

 

Indicele Nasdaq Composite a început anul într-o notă pesimistă

Săptămâna trecută, Nasdaq Composite, indicele giganţilor tech americani, a început anul într-o notă pesimistă, în scădere cu 8,3% după declinul de 1,2% din 19 ianuarie, ajungând cu 10,69% sub recordul stabilit pe 19 noiembrie. Indicele s-a încadrat în definiţia clasică a unei corecţii. Acţiunile americane s-au depreciat constant de la începutul anului, Dow Jones Industrial Average şi S&P 500 fiind, de asemenea, pe minus în ianuarie.

Potrivit Bloomberg, singurul miliardar din top cinci care nu a pierdut niciun ban săptămâna trecută a fost Bernard Arnault, președintele și CEO al gigantului francez LVMH. Chiar și așa, averea lui Arnault a scăzut cu 10,5 miliarde de dolari până în acest an, cu prețurile acțiunilor LVMH în scădere cu 5%.

Sursa: https://www.capital.ro/bill-gates-e-in-stare-de-soc-lovitura-a-venit-chiar-cand-se-astepta-cel-mai-putin.html

Related posts

Leave a Comment

16 − 10 =