Pele a decedat la 82 de ani

Pele

Pele, numită de mulți „Regele Fotbalului”, a decedat în vârstă de 79 de ani. Pele a fost unul dintre cei mai mari fotbaliști din toate timpurile și a jucat o mare parte din cariera sa în Brazilia, unde a fost cunoscut pentru abilitățile sale uimitoare.

Pele a debutat în fotbal la vârsta de 15 ani, iar în 1958 a fost aleasă să joace la naționala Braziliei. În 1958, el a ajutat echipa să câștige Cupa Mondială, iar acest lucru a făcut-o să devină una dintre cele mai mari legende ale fotbalului. El a jucat în echipa națională până în 1970, când a câștigat Cupa Mondială pentru a doua oară.

În cariera sa, Pele a câștigat trei Cupe Mondiale, trei titluri de Campion al Americii și cinci titluri de campion al Braziliei. Pele a jucat pentru cluburile Santos, Cosmos și New York, iar în anul 1977 a fost aleasă în echipa Națională a Braziliei a Secolului. El a primit multe premii și distincții, inclusiv Premiul Nobel pentru Pace și a devenit primul fotbalist care a primit titlul de „Cetățean al Lumii”.

Pele a fost întotdeauna un exemplu de umilință și onoare și a avut un efect pozitiv asupra fotbalului. El a dorit întotdeauna să folosească fotbalul ca mijloc de a aduce oamenii împreună, indiferent de naționalitatea lor sau de culoarea pielii lor. Pele a fost unul dintre cei mai mari fotbaliști din toate timpurile și va rămâne în memoria tuturor.

Alte stiri

Leave a Comment

− 3 = 2