Podul de la Brăila va fi gata în 2022

podul de la braila

Lucrările la cea mai spectaculoasă lucrare de infrastructură aflată în construcție în România, podul peste Dunăre de la Brăila, sunt în grafic și vor fi finalizate, după toate proiecțiile, până la sfârșitul anului 2022.

Oficialii asocierii italo-nipone Astaldi – IHI Infrastructure System, însărcinată cu construirea podului, au declarat recent că au terminat de întins cablurile uriașe, de 60 de centimetri diametru, care vor susține șoseaua proiectată peste Dunăre.

Următoarea etapă este de a suspenda tăblierele metalice care vor forma structura de bază a drumului. Sunt 86 de bucăți, fiecare cu o greutate medie de 250 de tone, care vor fi susținute de cabluri.

Atât estimările constructorului, cât și ale fostului și actualului ministru al Transporturilor, Drulă și Grindeanu, arată că întregul proiect va fi terminat și predat statului român până la finalul anului 2022.

Problema este că drumurile de legătură, în lungime totală de 23 de kilometri, nu sunt în grafic. Lucrările au început cu mare întârziere abia anul trecut, fiind urgentate de demersurile fostului minstru Drulă.

Estimarea realistă este că un singur tronson are șanse teoretice să fie terminat în acest an, odată cu podul. Deși se lucrează la construcția tuturor arterelor incluse în proiect, sunt șanse să fie terminate integral abia în 2023.

Related posts

Leave a Comment

− 7 = 1