Care sunt avantajele uleiurilor esențiale?

Care sunt avantajele uleiurilor esențiale

Natura este cea mai bogată și plină de virtuți. Pentru a profita din plin de toate beneficiile sale, uleiurile esențiale sunt cele mai eficiente. Veritabile concentrate de agenți activi, sunt benefice pentru sănătate, au grijă de frumusețea noastră sau de starea noastră de bine. Utilizate de mii și mii de ani, uleiurile esențiale sunt uleiuri miraculoase și merită să aibă un loc bine definit în viața ta de zi cu zi.

De ce uleiurile esențiale sunt eficiente?

Obținute prin distilarea cu vapori de apă, uleiurile esențiale sunt esențe disitilate de la plantele aromatice. Au formule concentrate, pline de virtuți și au agenții activi ai plantelor distilate.

Pentru că orice problemă are uleiul său esențial care i se potrivește, acestea sunt cele mai benefice pentru viața de zi cu zi în foarte multe domenii ale vieții. Sunt arme de temut pentru  a lupta cu diferite  probleme de sanatate si a ne reda starea de bine a corpului și a spiritului. Și un lucru e sigur. Uleiurile esențiale au o mulțime de beneficii pentru corp si spirit.

Uleiurile esențiale pot calma durerile

Dacă ar trebui să alegi un singur ulei esențial, acesta ar trebui să fie cel de lavandă. Are virtuți cicatrizante, antiseptice și antispasmodice. Acționeză atât asupra pielii, cât pentru a reduce hipertensiunea arterială, palpitațiile, spasmele abdominale, dar și durerile musculare.

Pentru persoanele care nu se simt în formă, uleiurile esențiale au numeroase beneficii și le permit să își recapete energia. Se pot alege în acest caz uleiurile esențiale de portocală sau de grepfrut care pot reduce stresul și pot reda energia. O metodă simplă și practică pentru ca o persoană să rămână pozitivă și dinamică de-a lungul întregii zile este aceea de a picura pe un servetel 3-4 picaturi de ulei esential de rozmarin si lamaie .

Uleiurile esențiale ajută și în lupta contra depresiei

Aromaterapia este cea mai bună alegere și în cazul în care unele persoane se simt mai prost dispuse sau mai deprimate. Cu o acțiune directă asupra sistemului  nervos, unele uleiuri esențiale precum cele de lămâie, de portocale sau rozmarin, sunt cele mai bune alegeri atunci când viața pare mai grea. Pe https://amazingoils.ro/uleiuri-esentiale/ sunt disponibile mai multe uleiuri esențiale ideale pentru o stare de bine.

Uleiurile esențiale sunt cea mai bună alegere și pentru unele dezechilibre hormonale

În timpul menopauzei, femeile se pot confrunta cu numeroase dezechilibre hormonale. Pentru a ameliora bufeurile, a combate insomnia sau creșterea în greutate, mai multe uleiuri esențiale sunt eficiente: busuioc, lavanda, menta sau lămâie. Uleiul esențial de busuioc va avea un efect asupra anxietății și stresului, în timp ce lavanda și lămâia acționează împotriva creșterii sau pierderii în greutate și a insomniei,iar menta este un remediu excelent pentru bufeuri. Pentru a lupta contra simptomelor menopauzei, se poate difuza un amestec de uleiuri esențiale de salvie, de lamaie și de geranium în dormitor.

În general, uleiurile esențiale se folosesc prin aplicare (câteva picături direct pe anumite zone, cum ar fi încheieturile mâinilor, ceafă, piept ,zonele de puls,etc.), prin olfacție (prin inspirație profundă, cu nasul deasupra flaconului) sau prin difuzie (cu ajutorul unui difuzor de uleiuri esențiale). Atenție însă, nu toate uleiurile esențiale se folosesc în același mod sau în aceeași doză! Verifică instrucțiunile de pe ambalaj și întreabă specialistul înainte de a utiliza un anumit ulei esențial.

Alte stiri

Leave a Comment

25 − 24 =