Ghidul călătorului cu autorulota – Tips&tricks pentru începători

Ghidul călătorului cu autorulota

Te pregătești pentru prima ta experiență cu autorulota? Dacă n-ai mai închiriat până acum o autorulotă și nu știi ce presupune acest stil de vacanță, citește mai departe câteva ponturi care te vor ajuta să faci față primelor emoții.

  • Fă economie

Fă economie la cele mai importante resurse, deoarece umplerea rezervoarelor durează mult și asta îți răpește timp din concediu. Ar fi păcat să se întâmple lucrurile astfel, nu-i așa? În primul rând folosește cu cap rezervorul de apă. Chiar dacă rezervorul se poate umple până la 120 de litri, chiar și așa, îl poți goli într-o singură zi. Oprește apa cât timp periezi dinții sau te săpunești. Folosește apa strict să te clătești și gata dușul. Cea mai multă apă se pierde cu spălatul vaselor. Îți recomandăm să folosești pahare, tacâmuri și farfurii de unică folosință.

Autorulotele au tehnologie 100% LED, dar îți sugerăm să stingi luminile atunci când nu mai sunt necesare.

  • Condu și mai preventiv decât de obicei

O autorulotă este mare și grea, deci experiența condusului se simte diferit față de o mașină mică. Este indicată o viteză de maxim 110-120 km/h pe autostradă. Cu cât adaptezi mai bine viteza la condițiile meteo și de drum, cu atât scade riscul manevrelor bruște, ceea ce e perfect mai ales că transporți bagaje, piese de mobilier, produse alimentare sau băuturi. Circulă lin, pe prima bandă, iar la mersul cu spatele și parcare, folosește-te de camera video.

  • Evită bucătăria

O bucătărie aflată la îndemână poate fi tentantă și nu durează mult să te apuci de gătit fel și fel de preparate. Ține cont de două lucruri: spațiul îngust care se poate impregna de mirosuri și timpul irosit în fața cratițelor. Achiziționează un grătar de unică folosință, simplu de folosit și ușor de strâns la finalul ‘’distracției’’.

  • Fă-ți o listă cu lucruri

Limitează-te la strictul necesar de lucruri. Pe lângă bunurile indispensabile unui călător de cursă lungă îți mai pot recomanda să iei cu tine și următoarele: un USB-Stick cu filmele preferate pentru TV, alimente semipreparate, ochelari de soare pentru condus, tacâmuri și veselă de unică folosință, produse de curățenie, saci menajeri, lanternă, pelerină de ploaie, lenjerii de pat și prosoape, grătar de unică folosință.

Descoperă cu ce te întâmpină o autorulotă închiriată de pe Greencamper: Smart TV, detector de gaz, aer condiționat, sistem de încălzire, sistem de alarmă, parasolar, frigider, grătar, veselă, scaune și masă pentru camping, perne, pilote, furtun flexibil de apă, etc.

  • Închiriază o autorulotă echipată premium

Ia în calcul acest aspect mai ales dacă te afli la primul concediu cu autorulota. Trebuie să ai în vedere următoarele: spații mari pentru depozitare, baie și bucătărie complet echipate, aer condiționat, panouri solare, încălzire, curent electric, internet, echipament de camping, veselă, etc.

  • Fă-ți provizii din timp

Dacă vrei să campezi în mijlocul naturii, în liniște, departe de aglomerația urbană, sau pe o plajă sălbatică, atunci ia-ți din timp alimente și apă. Limitează-te la strictul necesar și pregătește-ți mesele cu alimente mereu proaspete.

Related posts

Leave a Comment

4 + 6 =