Rolul plimbărilor în viaţa unui câine

Rolul plimbărilor în viaţa unui câine

Pentru sănătatea şi strarea generală a prietenului nostru patruped, se impune acordarea atenţiei necesare fiecărui aspect care face parte din activităţile de zi cu zi. De la hrană până la odihnă, de la joacă şi distracţie, până la plimbarea zilnică, toate activităţile sunt importante, iar modul în care sunt efectuate asigură starea de bine a câinelui.

Când poate ieşi afară un câine

Daca ţi-ai procurat sau ai adoptat un pui de câine, trebuie să ştii că acesta nu va putea fi scos în mediul exterior, până când nu i se administrează întreaga schemă de vaccinare. În caz contrar, patrupedul este expus contactării de virusuri care pot declanşa afecţiuni foarte severe, punându-i viaţa în pericol. Astfel, scoaterea puiului de câine la plimbare se va face în momentul în care imunitatea acestuia o permite. Debutul familiarizării cu mediul exterior, reprezintă o etapă foarte importantă din viaţa unui animal de companie, plimbările în aer liber fiind una dintre condiţiile care ar trebui îndeplinite pentru ca patrupedul să aibă o stare generală bună şi să fie sănătos.

Plimbările în aer liber

În perioada de început, câinele va fi scos afară foarte des, cel puţin până când i se maturizează sistemul digestiv şi îşi stabileşte un orar al efectuării necesităţilor. Ulterior, pe măsură ce câinele ajunge la maturitate, se poate stabili un program de plimbare, care să conţină cel puţin două ieşiri pe zi. Plimbările în aer liber nu au doar rolul de a le asigura animalelor de companie posibilitatea de a-şi satisface nevoile fiziologice, ci sunt modalitatea prin care blănosul tău îşi consumă energia şi se bucură de experienţe de joacă şi socializare cu ceilalţi câini. Evident, aceste episoade vor fi dictate şi de caracteristicile rasei din care face parte, existând câini extrem de energici care vor avea nevoie de multă activitate fizică, dar şi câini recunoscuţi pentru comoditatea lor, cărora le este de ajuns să facă o plimbare scurtă în jurul unui parc. Pentru siguranţa câinelui, este foarte important ca acesta să fie scos afară în lesă, mai cu seamă dacă este un exemplar energic şi neascultător. Accesând https://pentruanimale.ro/lese-caini ai posibilitatea de a elege pentru prietenul tău patruped cel mai bun model de lesă, astfel încât să îţi fie uşor să îl controlez, iar lui să îi fie comodă şi uşor de purtat. Astfel, vei oferi câinelui tău posibilitatea de a se bucura de experienţe sigure şi foarte importante pentru sănătatea lui. Plimbările în aer liber şi joaca alături de alte animale de companie sunt esenţiale pentru echilibrul câinelui şi pentru starea lui generală, influenţând foarte mult şi comportamentul din interior. Un câine care nu se bucură de multe plimbări şi joacă în aer liber, va avea probleme comportamentale, devenind agitat şi chiar agresiv în mediul interior, va începe să manifeste probleme cu blăniţa, alimentaţia şi chiar cu sistemul digestiv, organismul lui având nevoie de efort fizic, alergare şi mult aer curat.

Related posts

Leave a Comment

89 + = 94