Noi informații în cazul implicării lui Daniel Niculae: „Acuzații serioase! A finanțat ultrașii”

Noi informații în cazul implicării lui Daniel Niculae Acuzații serioase! A finanțat ultrașii

Joi, 14 martie, Daniel Niculae, în vârstă de 41 de ani și președinte al clubului Rapid, a fost chemat pentru audieri de către autorități. „Daniel Niculae nu numai că susținea activitățile ultrașilor, dar contribuia și financiar la procurarea materialelor necesare.” În urma unei intervenții a forțelor speciale la domiciliul său din Giulești, polițiștii au efectuat percheziții la locuința oficialului, după care Niculae a fost transportat la Parchet pentru audieri.

Procedura a durat aproximativ două ore, după care președintele Rapidului a fost eliberat temporar. În prezent, este considerat suspect, iar decizia autorităților este că investigația împotriva lui va continua în timp ce acesta se află în libertate.

Conform surselor apropiate anchetei, Niculae ar fi finanțat suporterii radicali ai Rapidului pentru a achiziționa materiale pirotehnice. În plus, în incinta stadionului din Giulești a fost descoperit un spațiu secret unde erau stocate aceste materiale.

Acuzațiile aduse sunt serioase, vizând o presupusă colaborare între conducerea clubului Rapid și suporterii radicali, pentru a facilita introducerea materialelor pirotehnice pe stadion și utilizarea lor în timpul partidelor, inclusiv în cadrul meciului Rapid – FCSB.

Daniel Niculae a fost audiat și, deși acum se află în libertate, este considerat suspect și este investigat fără a fi reținut. Procuratura a prezentat numeroase dovezi în acest caz. În cadrul unei percheziții efectuate chiar la stadionul din Giulești, a fost descoperit, într-o baie, un perete ascuns care ducea la o cameră secretă unde erau stocate petarde și alte materiale pirotehnice.

Informații suplimentare de la sursa anchetei indică faptul că Daniel Niculae nu doar că oferea suportul său grupurilor de ultrași, dar îi și finanța pentru achiziția acestor materiale. În plus, la domiciliile unor suporteri au fost găsite arme letale și numeroase cuțite, posibil destinate confruntărilor cu alte facțiuni de suporteri”, a relatat jurnalistul Digi24 Valentin Stan, în cadrul emisiunii Liga Digisport.

În total, 17 persoane, inclusiv Daniel Niculae, au fost puse sub acuzare.

În urma perchezițiilor efectuate de anchetatori joi, în 19 locuri din București și județele Ilfov, Prahova și Iași, au fost descoperite materiale pirotehnice, arme de foc letale și arme albe la domiciliile unor membri ai galeriei Rapidului.

Potrivit unui anunț oficial făcut de Parchetul de pe lângă Tribunalul București, în acest caz, 17 persoane au fost acuzate pentru constituirea unui grup infracţional organizat, efectuarea ilegală de operațiuni cu articole pirotehnice, încălcarea legislației privind armele și munițiile și distrugere.

Joi dimineața, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București, alături de ofițeri de poliție judiciară de la Serviciul Grupuri Infracționale Violente și cu suportul polițiștilor judiciari de la Inspectoratul de Poliție Județean Iași, precum și a unităților speciale de intervenție ale Jandarmeriei Capitalei și Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei, au realizat 19 percheziții la locuințele din București și județele Ilfov, Prahova și Iași.

Sursa foto: Digisport.ro

Alte stiri

Leave a Comment

75 − 71 =