4 aspecte care te ajută să alegi corect un broker pentru IPO Hidroelectrica

4 aspecte care te ajută să alegi corect un broker pentru IPO Hidroelectrica

Oportunitatea de a cumpăra acțiuni în sectorul energetic nu este una pe care să o ignori.  Orice investitor este foarte atent la perspectiva unui sector și, în cazul nostru, veștile sunt cel puțîn interesate. Situația din Ucraina a precipitat lucrurile în toate sensurile posibile: de la încercarea de a reduce dependența de gazul rusesc și până la o inflație care va tria destul de dur sectoarele care vor rezista, pe termen mediu și lung. Producția de energie are, din acest punct de vedere, un viitor care arată bine.

Recent aprobata  listare Hidroelectrica la Bursă a adus în atenția investitorilor una dintre cele mai profitabile companii românești. Sectorul bursier energetic devine, astfel, o zonă foarte atractivă atât pentru investitorii actuali, cât și pentru cei care sunt la început de  drum.

Logica lucrurilor dar mai ales cifrele, spun că această listare va avea consecințe strategice și benefice pentru oricine se mișcă în timp util. Orice portofoliu va zâmbi la IPO-ul Hideoelectrica. Însă, în afară de a culege toate informațiile necesare, ar trebui să faci ceva foarte concret și simplu: deschiderea unui cont de investiții.

“Consider că toate persoanele trebuie să aibă un cont de investiții. Indiferent că și-l administrează singuri sau că este administrat de către broker. Listarea companiei Hidroelectrica, pe lângă toate beneficiile pe care le aduce pieței locale, poate reprezenta și un nou început în domeniul investițiilor pentru multe persoane care s-au gândit de-a lungul timpului să investească la bursă dar n-au reușit până acum acest lucru. “, afirmă Ștefan Uleia, broker pe bursă din România la Prime Transaction.

Ca să trecem în revista câteva dintre avantajele de a deschide în acest moment un cont de investiții, avem nevoie de câteva elemente de context.

Indiferent de suma pe care vrei să o investești e bine să nu te lași dus de emoții. Ok, avem un război destul de aproape, prețurile par că au luat-o razna, într-un cuvânt trăim niște vremuri destul de complicate.  Un investitor adevărat știe să “citească” orice context și să vadă albul în orice pată minusculă de negru. Și nu vorbim de a specula, ci de a avea încredere în ține și în viitor. Dar poți face asta singur? Nu, de cele mai multe ori ai nevoie de un expert pe piață de capital pentru a te ajuta.

Cum să alegi un broker de acțiunin

Apelează la un broker pe bursa din România. Dacă ești la început, este destul de bine să ai lângă ține un broker cu experiență. Totuși, dacă consideri că investițiile la bursă nu sunt pentru ține, poți să optezi pentru un cont administrat integral de către broker.

Broker autorizat

Pentru a evita evenimente neplăcute care te pot afecta din punct de vedere financiar alege un broker autorizat de A.S.F. În acest fel poți stă liniștit că banii tăi sunt în siguranță. Pe lângă autorizare, dacă broker-ul pe care l-ai ales face parte și din Fondul de Garantare al Investitorilor, în cazul în care acesta da faliment, banii și acțiunile tale sunt garantate până la 20.000 euro.

Experiență pe piață

Un alt criteriu foarte important în alegerea unui broker este experiența pe care acesta o are pe piața de capital.

Experiența și  istoricul aduc după sine și cifrele mari. Un S.S.I.F. că Prime Transaction care a lucrat cu peste 10.000 de clienți și care administrează la cerere și banii clienților este un broker pe care îl poți lua în considerare. Cu un istoric de peste 25 ani pe piața de capital din România, autorizat de Autoritatea de Supraveghere Financiară și membru al Fondului de Garantare al Investitorului, Prime Transaction este brokerul de care ai nevoie.

Platforma de analiză și tranzacționare, dedicată pieței locale

Este foarte important să lucrezi cu un broker conectat și atent la piața locală. Desigur că este important ceea ce se întâmplă și pe piețele externe dar este esențial să știi totul despre companiile în care ai investit banii, de la surse locale. Platforma de analiză Prime Analyzer te aduce în doar câteva secunde în fața acțiunilor cu potențial iar platforma de tranzacționare Arena XT face ca decizia ta de vânzare sau cumpărare să prindă imediat contur. 

Alte stiri

Leave a Comment

29 − 22 =