Cum să iluminezi holurile și scările din casa ta?

Cum să iluminezi holurile și scările din casa ta

Când vine vorba de iluminarea holurilor, mulți proprietari știu deja: sunt dificile, iar scările sunt cu atât mai mult greu de iluminat. Iată câteva metode de a pune în evidență aceste spații prin simpla folosire a iluminatului, chiar dacă pe lângă acest aspect te poți juca și cu obiecte decorative, obiecte de artă, mobilier sau textile. Toate acestea pot întregi aspectul unul hol și îl pot face să fie o parte importantă a locuinței tale.

Stilul tradițional

Corpurile de tavan nu sunt doar pentru camerele mai mari din casa ta. Corpul potrivit de tavan poate aduce un plus elegant și pentru holurile și scările tale. Tipul de fixare pentru tavan va fi determinat de înălțimea tavanului tău. La fel ca orice altă cameră, cu câteva excepții, corpurile suspendate ar trebui să fie la doi metri de podea. Reține că poți folosi candelabre în zona scărilor doar dacă ai un palier la jumătatea distanței. Ia în considerare corpurile de iluminat  încastrate sau spoturile. Astfel, îți poți ilumina holul în siguranță, fără a exista riscul să te lovești de corpurile de iluminat.

Stilul modern, luxos

Dacă ai un hol foarte lung sau vrei o lumină distribuită uniform pe scări, poate aplicele de perete sunt soluția pentru tine. Aplicele de perete vin de obicei cu un capac pentru lentile pentru a crea o lumină difuză moale. La fel ca și corpurile de tavan, dimensiunea aplicelor de perete se va baza pe dimensiunea spațiului, dar în loc să fii atent la înălțimea tavanului, trebuie să fii atent la lățimea holului. Aceste dispozitive ar trebui să fie distanțate la aproximativ 1,8 metri una de alta și la aproximativ 1,5 metri de podea. Asigură-te că le distribui uniform dacă decizi să amplasezi aplice pe ambii pereți, pentru un iluminat elegant. Alege modele de corpuri de iluminat cu senzori din oferta Steinel pentru confort și aspect îngrijit. În plus acestea îți vor oferi pe timpul nopții un plus de siguranță sau sunt foarte utile atunci când nu ai mâinile libere deoarece se vor aprinde fără intervenția ta.

Un stil mai îndrăzneț

Pereții cu mai multe fotografii de familie sau piese de artă au nevoie de o metodă diferită de iluminare. Luminile pe șină au mai multe capete care sunt de obicei reglabile, astfel încât să poți îndrepta lumina oriunde ai nevoie. O altă soluție de iluminat incredibil de versatilă sunt benzile LED. Le poți folosi în canale de-a lungul marginii tavanului sau chiar în plinte. Lumina cu bandă poate fi folosită și pentru iluminarea treptelor, pentru a  face scările mai sigure, mai ales noaptea când nu dorești să fii orbit aprinzând lumina de deasupra.

Nu îți fie teamă să fii creativ cu culorile. Banda de lumină LED vine în tot felul de opțiuni de culoare. Iluminatul este o metodă foarte bună și frecvent aleasă pentru a pune în valoare o încăpere. Astfel că dacă ești adeptul decorațiunilor interesante și ieșite din comun, este necesar ca și în acest aspect să te îndrepți către aceeași abordare.

Related posts

Leave a Comment

38 − = 37