Ai o firmă? Vezi cum afli detalii importante despre partenerii de afaceri

A face business în România nu este chiar atât de uşor, precum pare. E ok să ai o idee bună, să găseşti piaţă pentru ea şi să angajezi oameni cu care să creşti această afacere.

În rest…sprijin nu prea ai. Tot ce poţi să faci e să te rogi ca statul, autorităţile, oricare ar fi ele, să nu-ți strice focusul.

Însă nu doar sistemul îţi poate crea surprize, ci şi mediul de afaceri, prin partenerii cu care lucrezi. Te-ai întrebat vreodată cât de serioasă este firma cu care lucrezi? Livrează la timp? Plăteşte la timp? Logica lucrurilor arată că majoritatea entitaţilor au în spate oameni serioşi.

Şi aici sunt mai multe categorii: oameni serioşi ale căror firme pot avea probleme de moment, oameni serioşi care ajung în situaţii dificile datorită unui context economic şi….oameni cu intenţii nu tocmai bune, vizavi de relaţia voastră de colaborare.

Aşadar e nevoie să ai laîndemână un instrument profesional cu care să lucrezi. O bază de date actualizate, în care poţi să vezi situaţia firmelor din România. O listă de firme, la care sa ai mereu acces, te ajută. Să fii convins de asta.

Poate nu e rău de loc să îţi faci un obicei, o rutină din a verifica, din când în când societăţile cu care lucrezi. Probabil că ei fac deja asta cu tine.

Unul dintre cele mai respectate portaluri cu baze de date din România, ListaFirme.ro, are o serie de variante de lucru, pe care le-am găsit, cel puţin interesante.

Abonamente care îţi oferă un acces mulat pe nevoile firmei. Tot ce trebuie să faci este să te gândeşti cam ce îţi este potrivit şi apoi să alegi. Dacă nu reuşeşti, vei primi suport dedicat, prin email sau telefon. Costurile sunt foarte rezonabile, dacă ne raportăm la cantitatea şi, mai ales calitatea, informaţiilor la care ai acces.

Dacă nu ai o nevoie  permanent de date, poţi accesa baza de date printr-un simplu sms. Obţii ceea ce vrei instant dar cu acces limitat în timp  şi ca număr de verificări. Dacă doar de atât ai nevoie, e perfect.

“Verificarea partenerilor de afaceri nu este un moft, este o necessitate. Ştim acest lucru şi ne preocupă să avem cea mai bine actualizată bază de date cu firme româneşti. Mii de firme se bazează pe ListaFirme.ro şi suntem mândri de asta. În fiecare zi căutăm soluţii să fim şi mai utili, mai prezenţi și să ne avantajăm competitiv clienții.”, spune Iustin Diac, de la ListaFirme.ro

Alte stiri

Leave a Comment

+ 78 = 85