Ce trebuie să faci de Anul Nou Chinezesc pentru a avea parte de noroc

Anul Nou Chinezesc este sărbătorit în 2022 de milioane de persoane din întreaga lume. Tradițiile și obiceiurile asiaticilor legate de această sărbătoare au fascinat numeroși europeni, mai ales că se spune că îți pot aduce noroc și prosperitate în viață. Dar ce trebuie să faci de Anul Nou Chinezesc pentru a-ți asigura bunăstarea?

Îți prezentăm, mai jos, câteva dintre obiceiurile și superstițiile asociate cu Anul Nou Chinezesc.

Se spune că trebuie să porți roșu cu ocazia Noului An Chinezesc și că hainele tale trebuie să fie noi. Te poți îmbrăca, de exemplu, cu o rochie roșie sau un pulover roșu pentru a onora această tradiție. În plus, este bine să faci ordine în dulap și să arunci toate hainele vechi, uzate sau pe care nu le mai porți. Astfel, vei atrage norocul și vei alunga spiritele rele.

Ce îți trebuie în casă de Anul Nou Chinezesc

Nu doar de hainele vechi trebuie să scapi, ci și de obiectele sparte pe care le păstrezi încă în casă. Chinezii cred că acestea pot să îți poarte ghinion. În plus, trebuie să ai ceva nou acasă, fie că este vorba despre un covor frumos care să creeze un contrast plăcut cu restul decorațiunilor sau obiectelor de mobilier dintr-o cameră, de un obiect decorativ sau de o lenjerie de pat pe care să o folosești cu ocazia Anului Nou Chinezesc. Pentru că acesta va fi Anul Tigrului de Apă în zodiacul chinezesc, simbol al curajului, impulsivității inteligenței, dar și risipei, poți, totodată, să porți bijuterii cu un astfel de simbol, precum o broșă în formă de tigru.

Ce obicei urmezi de Anul Nou Chinezesc pentru sănătate și prosperitate

Ce trebuie să mai faci de Anul Nou Chinezesc pentru prosperitate? O tradiție chinezească spune că ar fi bine să ai 8 portocale pe care primul bărbat care intră în casa ta în noaptea Anului Nou Chinezesc trebuie să le arunce pe jos.

Fructele sunt apoi adunate într-un bol și păstrate 15 zile înainte de a fi mâncate, acestea reprezentând sănătatea și prosperitatea.

Ce mănânci de Anul Nou Chinezesc pentru prosperitate

Printre lucrurile pe care trebuie să le faci de Anul Nou Chinezesc pentru a avea parte de prosperitate se numără și consumul unor tipuri de alimente și evitarea altora. Poți să gătești carne de porc sau de pește, dar trebuie să eviți carnea de pui. Este bine, totodată, să mănânci legume, deoarece legendele spun că zeitățile chinezești le preferă acestea în locul cărnii. Multe dintre rețetele de mâncare chinezească se prepară rapid, desigur cu ajutorul unui wok, deci nu vei petrece mult timp în bucătărie cu ocazia Anului Nou Chinezesc. Totuși, trebuie ținut cont că în aceste zile de sărbătoare nu se mănâncă orez, care este un simbol al sărăciei, ci tăieței lungi și gustoși, care înseamnă viață lungă și bunăstare.

Superstiții de Anul Nou Chinezesc

Chinezii au o mulțime de superstiții legate de perioada în care sărbătoresc Anul Nou Chinezesc. De exemplu, timp de 15 zile, în casele chinezilor nu se mătură, deoarece se consideră că în acest fel se dă norocul afară din casă. Alte superstiții spun că nu este bine să folosești cuțite, foarfece sau alte obiecte ascuțite. De asemenea, de Anul Nou Chinezesc nimeni nu trebuie să se spele pe cap, deoarece își va spăla norocul.

Sursa: libertatea.ro

Related posts

Leave a Comment

5 + 5 =