6 lucruri interesante despre preparatul preferat al multora dintre noi – pizza!

6 lucruri interesante despre preparatul preferat al multora dintre noi – pizza

Pizza se numără printre puținele alimente pe care aproape toată lumea le cunoaște și le adoră.  Este delicioasă, abundă în sos și în tot felul de arome. Este, fără îndoială, o mâncare de confort, cu care mulți dintre noi ne-am obișnuit să ne răsfățăm la sfârșit de săptămână. Ne încânta ideea de a mânca cu poftă o felie de pizza urmărind un film, așa cum ne încântă și ideea de a comanda pizza atunci când așteptăm în vizită gașca de prieteni.

Iată 6 lucruri interesante despre mâncarea favorită a multora dintre noi pe care, cu siguranță, nu le știați:

Se crede că prima pizza a fost inventată la Napoli la începutul anilor 1500

Istoricii de la Colegiul William E. Macaulay au descoperit că oamenii cu venituri mai mici din Napoli puneau felii de roșii pe aluat și apoi îl acopereau cu brânză pentru a pregăti astfel o masă ieftină și ușoară pentru întreaga lor familie. Potrivit cercetătorilor, la acea vreme, se considerau că roșiile sunt dăunătoare, motiv pentru care pizza era considerată un aliment ieftin.

Prima pizzerie a fost deschisă în Napoli la sfârșitul anilor 1800

Tot cercetătorii de la Colegiul William E. Macaulay au descoperit că prima pizzerie documentată din lume a fost deschisă în Port’Alba din Napoli, Italia, la sfârșitul anilor 1800. Pizzeria, cunoscută ca Antica Pizzeria, a numit pizza Margherita după Regina Margherita a Italiei. Dacă doriți o pizza italiană autentică, atunci o puteți comanda de la Pizzeria Arena indiferent că doriți să o serviți singur în fața televizorului sau că preferați să o împărțiți cu prietenii. Cert este că metoda de preparare și ingredientele secrete respectă cu strictețe rețeta bucătarilor italieni.

Prima pizzerie din America a fost Lombardi’s din New York City

Lombardi’s, care a fost inițial un magazin alimentar, a început să vândă pizza în anul 1905. Acest lucru a determinat ca un număr foarte mare de pizzerii să apară pe tot cuprinsul orașului New York în următorii ani. Explozia aceasta de pizzerii era susținută și de faptul că pizza era încă privită ca un aliment străin, de aici și curiozitatea locuitorilor.

Pizza a devenit populară în America după cel de-al Doilea Război Mondial

Foștii soldați din cel de-al Doilea Război Mondial, care erau staționați în Italia, se obișnuiseră să consume pizza, așa că ei au adus această idee în Statele Unite și au contribuit astfel la transformarea acesteia într-un fel de mâncare foarte popular până în zilele noastre.

1 din 6 bărbați mănâncă pizza în fiecare zi

Datele arată că 1din 6 bărbați cu vârsta până în 39 de ani mănâncă pizza la micul dejun, la prânz sau la cină în fiecare zi. Potrivit unui studiu realizat de cercetători, pizza este alegerea principală în rândul bărbaților. Cea mai populară categorie demografică este în rândul bărbaților cu vârsta cuprinsă între 6 și 19 ani, deoarece mai mult de 1 din 4 dintre aceștia consumă pizza în orice zi.

O porție zilnică de pizza reprezintă mai mult de jumătate din licopenul de care avem nevoie

Licopenul este un antioxidant care poate ajuta la prevenirea cancerului și a bolilor de inimă, potrivit specialiștilor. Vestea bună este că licopenul predomină în pizza. Sosul de roșii care stă la baza gustului delicios cu care suntem obișnuiți este bogat în licopen, deoarece roșiile au o concentrație naturală mare de licopen.

Related posts

Leave a Comment

+ 15 = 18